Известие

Collapse
No announcement yet.

защо ми скочиха оборотите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да така си и мислих ами незнам сега я изчистих ам аз я свалих за да я нулирам но на програмата излизат 7 пин а моторчето е с 6 като на мястото на първия няма нищо само пластмаса и в програмта пише че се пуска ток 12ж за 2 сец на 6 и 7 пин и ако са вярни полюсите се затваря ако не и се отвори сменят се полусите и пак за 2 сек се подава ток! ама като видях че са 6 пин и ме достраша да не го изгоря!
    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

закарах колата на адаптиране и нещата заспаха!!!. Оборотити се кротнаха и всичо е ОК.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от n_netov
        закарах колата на адаптиране и нещата заспаха!!!. Оборотити се кротнаха и всичо е ОК.
        Какво представлява това адаптиране?

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

ами закачат ти колата на компютър дават я на контакт (но без да се пали) и на екрана на компютъра пише връщане на моторчето за празен ход (или клапата - не си спомням какво точно беше) в изходно положение. Нещото стана точно за около 1 минута. След това палиш, обаче казаха ако може без да връщаш ключа в изходно положение, и всичко е по старому т.е нормални обороти 870 (щото мойте бяха отишли на 2000) само, че го няма това плуване на оборотите когато я пуснеш по инерция. Накараха че да врътна 1-2км да видя дали има някакъв проблем. Проблем естествено че нямаше.
          След това ми я пуснаха и за диагноза - но колата нямаше никакви грешки.
          Ами това е.

Comment

а и още нещо
            преди да я закарам на компютър два пъти правих това с адптирането на място - т.е. 90s на ключ след това връщане в изходно положение за 90сек. , запалване -5мин, но ефект намяше - само си изогорих бензина.
            При това като се запали в първия момент не работи устойчиво после си вдига оборотите, после ги сваля. Свали ги до 1250, но като я изгасих и запалих - и отново 2000. На другия ден пак го правих и пак същото.

Докато на компютъра не се налагаше да я паля., така че според мен е по-добре човек направа да си отиде да му я направят на комтпютър

Comment

А колко ти струваше процедурата?
              И ако някои колега знае къде в софия може да се направи да каже.

Comment

30 лв

Comment

Първоначално публикувано от n_netov
                  ами закачат ти колата на компютър дават я на контакт (но без да се пали) и на екрана на компютъра пише връщане на моторчето за празен ход (или клапата - не си спомням какво точно беше) в изходно положение. Нещото стана точно за около 1 минута. След това палиш, обаче казаха ако може без да връщаш ключа в изходно положение, и всичко е по старому т.е нормални обороти 870 (щото мойте бяха отишли на 2000) само, че го няма това плуване на оборотите когато я пуснеш по инерция. Накараха че да врътна 1-2км да видя дали има някакъв проблем. Проблем естествено че нямаше.
                  След това ми я пуснаха и за диагноза - но колата нямаше никакви грешки.
                  Ами това е.
                  А може ли да ми кажеш кое закачат моторчето или цялата кола там от буксата която е при бушоните?и случайно да знаеш с какъв софтуер работят?
                  Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

закачат буксата която е в колата при бушоните, но като започна да връща се чуваше моторчето при клапата как работи на импулси.
                    Софтуера не знам какъв беше, само видях че е на български.
                    Аз ходих в Bosch - Плевен

Comment

10x

Comment

Прави се на KTS по друг начин казано , бошевски уред . В сервиза го имаме . Закачането стува 25лв

Comment

Първоначално публикувано от 155super
                          Прави се на KTS по друг начин казано , бошевски уред . В сервиза го имаме . Закачането стува 25лв
                          А къде ви е сервиза?

Comment

Първоначално публикувано от 155super
                            И какво прави подава ток на 6 и 7 пин за около 2 сек и връща моторчето в начално положение

Comment

Тази операциа на Виза Унискан дали може да се извърши?
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Значи да кажа, че става. С визата преди малко в един сервиз ми занулиха всички настройки на екуто. И вече и моите обороти са бетон.
                                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                                X